Слов’янськ під обстрілом, ворог просувається: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
8458
Українські сили оборони
Українські сили оборони. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти продовжують масований обстріл українських міст та військових позицій

росія продовжує просуватися до Лисичанська з півдня, наступає на Слов’янськ і відбивається у Миколаївській області. Ворог досяг певних успіхів у наступі.

Дослідники Інституту вивчення війни зазначають, що Лисичанська окупанти можуть досягти вже найближчими днями, але вони сумніваються у здатності рф швидко захопити район Сєвєродонецька та Лисичанська.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Ворог активніше намагається перекрити трасу з Бахмута на Лисичанськ, аби відрізати українські лінії логістики.

карта бойових дій Україна 23 червня
Карта боїв в Україні

Схід України

Ситуація в районі Сєвєродонецька-Лисичанська. Ворог рухається західним берегом річки Сіверський Донець у бік Лисичанська. У захоплених населених пунктах окупанти зміцнюють позиції (Тошківці, Устинівці та інших), Біла Гора на околицях Лисичанська під атакою. У Росії вже заявляють про захоплення сіл за 10 км від міста. Українські сили, ймовірно, не оточені в районі, контролюють район на південний захід від Сєвєродонецька. Ідуть бої. Окупанти намагаються оточити позиції українських військових у Золотому та Горському, за даними дослідників, просуваються до завершення. За іншими джерелами — українські військові вийшли із Золотого, щоб уникнути казана.

карта бойових дій Сєвєродонецьк 23 червня
Карта боїв навколо Сєверодонецька

Окупанти намагаються перекрити лінії комунікацій Сил оборони на схід від Бахмута трасою на Лисичанськ. Також повідомлення Генштабу ЗСУ про те, що відбито штурм Вугледарської ТЕС вказує на можливий поступ російських сил з південного сходу до цієї траси. Окупанти завдали авіаудару під Лисичанськом по Верхньокам’янці, яка знаходиться на цьому шосе.

Пожежі під Лисичанськом
Пожежі після обстрілу росіян навколо Лисичанська — дані NASA FIRMS
карта бойових дій Донбас 23 червня
Карта боїв на сході

Ворог продовжує наступати у бік Слов’янська — місто було обстріляне вперше з початку червня. Ворог обстрілював і на захід від Лимана. Повідомляється про бої за 20 км від Слов’янська.

Харків

Місто та область продовжують перебувати під вогнем супротивника. Напередодні загинули десять людей.

карта бойових дій Харків 23 червня
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Окупанти могли досягти певних успіхів, намагаючись витіснити ЗСУ, джерела дослідників з рф повідомляють про захоплення кількох населених пунктів у межах 25 км від рубежу Миколаївщини та Херсонщини. Українські сили тим часом атакують окупантів з іншого боку і знищили на Зміїному нову техніку.

У регіоні дуже активні партизани. Окупанти обстрілюють Херсонську, Миколаївську, Дніпропетровську, Одеську та Запорізьку області.

карта бойових дій південь 23 червня
Карта боїв на півдні

Як раніше писав "Телеграф", в окупованих росією містах напередодні сталося кілька вибухів. У Скадовську повідомляють про ймовірну роботу ЗСУ проти ракет "Іскандер", а в Херсоні підірвано авто нардепа, який зрадив Україну.