ДБР заблокувало криптовалютні акаунти росіян, які обходили санкції

Читать на русском
Автор
ДБР заблокувало криптовалютні акаунти росіян, які обходили санкції Новина оновлена 06 липня 2022, 09:23

Державне бюро розслідувань встановило факти використання росіянами криптовалютних бірж для обходу санкцій, застосованих проти Росії. Про це повідомляється на сайті ДБР.

Правоохоронці встановили, що окремі представники криптоіндустрії, зокрема й в Україні, дозволяли користувачам з Російської Федерації та Республіки Білорусь здійснювати анонімні транскордонні валютообмінні та криптовалютні операції всупереч вимогам FATF та в обхід санкцій.

Для блокування відповідних акаунтів, українська сторона звернулась до провідних світових криптовалютних бірж з проханням застосувати відповідні обмежувальні заходи. Більшість з них вже заблокували акаунти, на які вказали українські правоохоронці, повідомляють в ДБР. Крім того, за даними джерел в ДБР, в рамках справи цього тижня було проведено низку обшуків в компаніях, зареєстрованих в Україні. Зокрема, в БЦ "Європа плаза" (бульвар Тараса Шевченко 37/12) та в приміщенні "Фан-Бару" (проспект Перемоги 31). В офісах цих колцентрів працювали близько 500 осіб, т.зв. сейлерів".

Відомо, що саме ці приміщення арендує скандальна відома фінансова піраміда Milton Group, яка також займається криптовалютними операціями. Milton Group — це компанія, яка займалася фінансовими послугами та IT-бізнесом. Створена в Ізраїлі у 2016 році. Власник Milton Group Іраклі Дадівадзе — грузинський бізнесмен.

На сайті ДБР зазначається, подібна діяльність на користь країни-агресора вважається фінансуванням підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, раніше писали, що сталося з Milton Group (Мілтон Груп), яка два роки тому потрапила під пильну увагу європейських журналістів і правоохоронних органів, і чому після повномасштабного вторгнення Росії в Україну шахраї знову активізували свою діяльність.