Українців чекають різкі зміни погоди: прогноз від синоптиків на найближчі 10 днів

Читать на русском
Автор
7468
Без пекельної спеки найближчі 10 днів не обійдеться
Без пекельної спеки найближчі 10 днів не обійдеться. Фото te.20minut.ua

Особливо гаряче буде у південних регіонах України

Понад 35 градусів тепла — цього тижня повітря в Україні прогріється до максимальних позначок. При цьому, традиційно прохолодніше буде у столиці, а також у центральних регіонах (Житомирщині, Полтавщині та Дніпропетровщині) — до 30-32 градусів за Цельсієм.

Однак, попереджають синоптики, під прямими сонячними променями температура може бути вищою. Жителям Півдня, зокрема Одещини та Миколаївщини — слід готуватися до пекельної спеки. При цьому очікуються грозові дощі. Такі прогнози дає Укргідрометцентр та портал Sinoptik.ua на найближчі 10-ть днів.

До 33-х градусів прогріється повітря на Сході та Північному Сході країни. Від 30 до 34 градусів за Цельсієм — очікується у Західних регіонах.

Зокрема, у Львові, Ужгороді й Луцьку та околицях. Це денний максимум. А от вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до 16-18 градусів вище нуля. Сприятимуть цьому зливи, із грозами та блискавками. За прогнозами синоптиків, парасольки слід мати із собою 30 червня, а також 3 й 4 липня.

І традиційне нагадування від Центру громадського здоров’я: аби легше пережити спеку, треба пити більше води та намагатися уникати "відкритого" сонця.

Нагадаємо, напередодні Київ після кількох днів спеки накрила потужна злива. Підтопило і кілька районів Чернігівщини.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що середина літа в Україні буде тепліше, аніж зазвичай приблизно на 1,5-2 градуси. Водночас кількість опадів спостерігатиметься в межах норми майже у всіх регіонах, окрім південно-західних.