Новинський більше не депутат - на що він проміняв Верховну Раду

Читать на русском
Автор
19129
Вадим Новинський
Вадим Новинський

У післявоєнний період ексдепутат обіцяє допомогти у відновленню багатостраждального Маріуполя

Верховна Рада на засіданні 8 липня 2022 року припинила повноваження народного депутата Вадима Новинського. Про це у своєму телеграм-каналі написав нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

"За – 295 голосів. Голосування пройшло без виступу депутата та без обговорення", — повідомив Железняк. Він додав, що після цього у складі Верховної Ради залишилось 420 нардепів.

Раніше стало відомо, що бізнесмен Вадим Новинський вирішив скласти повноваження народного депутата, оскільки планує зосередитися на служінні Українській православній церкві московського патріархату. А також зайнятися певними гуманітарними проектами.

Про це колишній нардеп від "Опозиційного блоку" і один з десятки найбагатших українців за версією Forbes написав на своїй сторінці в соцмережі у середу, 6 липня. Також він додав, що по завершенню війни неодмінно допомагатиме у відновленні Маріуполя.

"Я ухвалив рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Української Православної Церкви та на відновленні зруйнованих храмів", — йдеться в тексті публікації.

Новинський також додав, що у цій практичній роботі він матиме змогу принести більше користі для України в цілому, а також для людей, які підтримали його у 2019 році.

За його словами, він спільно зі своєю командою вже займається забезпеченням населених пунктів країни автомобілями швидкої допомоги, медичними препаратами, а також продуктами. У подальших планах — реалізувати програми із післявоєнним відродженням України, її економіки, відновлення заводів та інфраструктури.

Варто додати, що Вадим Новинський з 2019 року перебував на посаді народного депутата Верховної Ради України IX скликання за мажоритарним округом № 57 у місті Маріуполь Донецькій області (партія "Опозиційний блок"). Враховуючи те, що мажоритарка застосовується при виборах по одномандатних адміністративно-територіальних округах, де повинен бути обраний лише один депутат (а у випадку з Новинським — це тимчасового окуповане місто Маріуполь), тож на невизначений термін його місце залишиться вільним. Адже наразі ймовірність проведення виборів у Маріуполі є буквально нульовою.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що колишній народний депутат України, ексмер міста Харкова Михайло Добкін став дияконом Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).