Окупанти атакують у напрямку Бахмута, але зазнають поразок: свіжа карта боїв на Донбасі

Читать на русском
Автор
3721
Українці вміло накривають розташування противника вогнем
Українці вміло накривають розташування противника вогнем

Ворог використовує артилерію та авіацію, та наші хлопці дають гідну відсіч

Пріоритетом російських окупантів на Донбасі зараз є захоплення трьох населених пунктів — Слов’янська, Сіверська та Бахмута, як демонструють свжі карти боїв в Україні. У напрямку цих міст методично ведеться вогонь з різних типів зброї та здійснюються спроби просування вперед, які постійно гальмуються українськими захисниками.

Оперативну інформацію на ранок п’ятниці, 15 липня, повідомили у Генштабі ЗСУ. За інформацією військовослужбовців, минулої доби українцям вдалося відбити не одну атаку на Донбасі, змусивши росіян ганебно втекти з поля бою.

Насамперед це чітко видно на Бахмутському напрямку. Окупанти спробували штурмувати Білогорівку та Кодему, а також захопити села Вершина та Спірне. Проте успіх був на боці українських військових, які відбили всі атаки, завдавши ворожій армії великих втрат, тим самим змусивши її відійти.

Карта боїв за Донбас 15.07.2022
Карта боїв на Бахмутському напрямі

При цьому зафіксовано артилерійські обстріли позицій ЗСУ неподалік Покровського, Веселої Долини, Новолуганського, Майорська, Вершини, Берестового та Веселого.

Авіацію росіяни активно застосовували поряд із Кам’янкою на Донеччині. Було відбито вороже наступ поряд з Водяним, безславний відступ росіян наші захисники вміло супроводили вогнем у відповідь.

Додамо також, що Харківщина все ще обстрілюється, ворог намагається просунутися до Слов’янська і звернув увагу на Соледар. Також відбувається перегрупування військ противника на Краматорському напрямку — тут росіяни намагаються відновити наступ у районі Сіверська. Більшість інших напрямів фронту залишаються без особливих змін.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, яку небезпечну активність з боку Білорусі днями помітили місцеві партизани.

Також ми писали, чи є, на думку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ризик повторного наступу росіян на Київ.