Українські військові відбили сім атак окупантів, але бій ще триває (мапи, відео)

Читать на русском
Автор
2074
Гусенична техніка на полі бою
Гусенична техніка на полі бою. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові обороняють рубежі та відкидають окупантів

Російські окупанти продовжують атаки на різних ділянках фронту, але українські військові більшість із них успішно відбивають, на частині лінії зіткнення йде бій. У ЗСУ відзначають стабілізацію ситуації.

Згідно з зведенням Генштабу ЗСУ, у Харківській області тривають обстріли з артилерії — у Руських та Черкаських Тишках, Пітомніку, Чугуєві, Борщовій, Руській Лозовій. Наголошується, що ворог намагався провести розвідку боєм біля села Уди. Воно знаходиться на півночі області. Окупантам завдали втрат, і ворог відступив.

карта атак росії - Уди Харківської області
Уди на карті — село знаходиться на півночі області/Карта — deepstatemap

Відбити атаку ворога вдалося і біля Гусарівки на Слов’янському напрямі, вона знаходиться у Харківській області. Ворог завдав авіаудару і намагався піти в наступ, але атаку відбили. У бік Слов’янська окупанти намагалися створити умови для відновлення наступу та вели обстріли довколишніх населених пунктів.

Гусарівка біля Барвінкового атака росії
Гусарівка — маленьке село біля кордону областей /Карта — deepstatemap

Напрямок на Краматорськ також піддавалося обстрілам та авіаударам. Ворог штурмував у двох точках — біля Спірного його вдалося відкинути, а біля Григорівки (на карті верхня ділянка) бої продовжуються.

Атака росії у бік Сіверська, карта
Атака росії у бік Сіверська /Карта — deepstatemap

Активізувалися окупанти на Бахмутському напрямку — під обстрілами як великі, так і невеликі населені пункти на сході та півдні від міста, наносяться авіаудари, зокрема, біля Вуглегірської ТЕС, Майорська, Торецька, Берестового, Соледара, Вершини, Шумів, Покровського. Штурмували одразу біля трьох населених пунктів — Семигір’я, Вершини та Покровського, а також у районі Вуглегірської ТЕС. Усі атаки відбиті.

Атака росії на Бахмут, карта
Ворог атакує у бік Бахмута/ Карта — deepstatemap

На південь на Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому напрямку зафіксовано атаки супротивника, на Південнобузькому веде обстріл здалеку і розвідку.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку аналітиків, росія визначилася з цілями для атак найближчим часом — ними, ймовірно, стануть Сіверськ і Бахмут.