СБУ затримала російських кілерів, які хотіли вбити Резнікова та Буданова: відео та деталі

Читать на русском
Автор
6290
Служба безпеки України
Служба безпеки України

СБУ запобігла серії замовних убивств

У понеділок, 8 серпня, представники Служби безпеки України затримали кілерів, які працювали на спецслужби росії. Зловмисники отримали завдання вбити міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Як повідомили у пресслужбі відомства, їм вдалося знешкодити диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу збройних сил російської федерації (більш відомого як ГРУ).

Згідно із встановленими даними, зловмисники планували провести фізичну ліквідацію Резнікова, Буданова, а також одного з відомих українських активістів. За одне вбивство кілерам обіцяли заплатити від 100 до 150 тисяч доларів.

У СБУ відзначають, що вказану ДРГ, головною метою котрої було підрив діяльності на території України, сформували кадрові працівники російської воєнної розвідки. Одним із них став мешканець Луганська, колишній бойовик "лнр".

Вказана особа, маючи зв'язки із так званими кримінальними колами, і підшукувала кілерів для вбивства. Його пропозиція зацікавила мешканця Києва, який за 5 тисяч доларів дав згоду на ліквідування українського військового, який нібито причетний до фізичної розправи над полоненими російськими окупантами. Це вбивство мало стати так званим "тестовим випробуванням".

"Зв’язковий" вирішив самостійно здійснювати перевірку того, як відбуватиметься ліквідація представників українських оборонних відомств, тож прибув на підконтрольну Україні територію. Спільно із поплічником вони розробляли план "ліквідації" і готували його до передачі "вищому керівництву".

Через Білорусь фігуранти заїхали до Волинської області, де перетнули контрольно-пропускний пункт "Доманове", після чого зустрілися зі спільником.

Для запобігання вчиненню вбивств, контррозвідники спільно з бійцями ЦСО "А" затримали обох на одній з вулиць міста Ковель. На момент обшуку у "зв’язкового" було знайдено докази злочинних дій та російський паспорт.

"Наразі обом затриманим повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану та умисному вбивстві. Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — йдеться в тексті повідомлення СБУ.

Слід також додати, що за даними джерел "Телеграфа", під "відомим активістом", якого кілери планували вбити за наказом росії, мався на увазі Сергій Коротких, більш відомий як "Боцман" — колишній командир розвідроти "Азова" та один з лідерів партії Національний корпус.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше представники СБУ провели обшуки у бізнесмена Михайла Бродського, який є фігурантом справи щодо незаконного видобутку піску та несплату податків протягом 2017-2019 років.