В олігарха з оточення путіна забрали один з найбільших ТРЦ Києва

Читать на русском
Автор
3528
Ocean Plaza належав компанії, якою керував російський олігарх Аркадій Ротенберг
Ocean Plaza належав компанії, якою керував російський олігарх Аркадій Ротенберг. Фото minfin.com.ua

Торговельно-розважальний центр Ocean Plaza більше не буде приносити прибутків росіянам

Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передали в управління корпоративні права товариств на понад 350 мільйонів гривень. Примітно, що серед них один з найбільших торгово-розважальних центрів Києва Ocean Plaza, який пов'язаний з російськими бізнесменами.

Як передає пресслужба Офісу генпрокурора, про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін. Він зазначив, що кінцевими бенефіціарами ТРЦ та інших компаній, які передали АРМА, були громадяни країни-агресора, які до того ж належали до близького оточення російського президента.

Прибутки, які приносив торгово-розважальний центр, перераховувалися ланцюгом фінансових операцій на адресу росіян..

"Останні надалі використовували їх, зокрема для фінансування виробництва та постачання боєприпасів для збройних сил країни-агресора", – додав генпрокурор.

Тим часом видання "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що йдеться само про столичний ТРЦ Ocean Plaza, який зачинявся з огляду на загрозу націоналізації й пов'язаний з російською компанією олігарха Аркадія Ротенберга.

Варто зазначити, що наприкінці минулого року український бізнесмен Андрій Іванов заявив про готовність викупити 55% акцій UDP Holdings Limited, яка належала Василю Хмельницькому. Антимонопольний комітет України схвалив угоду 29 грудня, а сторони мали намір її укласти у січні 2022 року. Цей холдинг у 2019 році купив акції компанії "Ocean Plaza Project (Cyprus) Ltd", тим самим забезпечивши перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії.

Нагадаємо, що торговельний центр Ocean Plaza, яким тепер керуватиме АРМА, планує поновити роботу з 11 серпня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у власника Mandarin plaza і Lavina Mall знайшли паспорт РФ — його підозрюють у відмиванні мільярда.