Пройшов Маріуполь, але загинув під Херсоном: Україна прощається із розвідником "Маорі"

Читать на русском
Автор
3459
Володимир Малецький загинув під час боїв за звільнення Херсона
Володимир Малецький загинув під час боїв за звільнення Херсона

Військовий не боявся вирушати туди, де було найбільш гаряче і небезпечно

В Україні уже 195 день триває війна, яка щодня приносить трагічні звістки з фронту, забираючи достойних синів держави. Так у ніч проти 6 вересня стало відомо про загибель розвідника Володимира Малецького із позивним "Маорі".

Про це у соцмережах повідомили друзі та знайомі військовослужбовця. Як написала на своїй Facebook-сторінці журналістка Анна Молчанова, Малецький був уродженцем Маріуполя і брав участь в обороні рідного міста, взятого російськими окупантами в облогу. "Він до останнього захищав рідний Маріуполь та дивом вижив, а вчора загинув у боях за Херсон. "Маорі" з 2015 на війні, віднедавна служив у розвідці морської піхоти", — зазначила вона. Військовий знайшов свою смерть на полі бою 5 вересня.

Володимира згадують як щирого, відкритого, доброго і з неймовірним почуттям гумору. Людину, яка посміхалась за будь-яких обставин і зберігала дитячу щирість в очах. За словами близьких, він називав війну "роботою" і часто похмуро жартував, при цьому вселяючи у близьких оптимізм.

Як повідомляв "Телеграф", днями стало відомо про загибель відомого воїна АТО, бійця батальйону "Айдар" Володимира Прохнича, який минулого року увірвався до будівлі уряду з вибуховим пристроєм. Чоловік попри контузію і поранення, які отримав раніше, все одно добровільно повернувся у військо, щоби захищати Україну.