"Нехай тепер сам свої книги і купує": директор Yakaboo зганьбився "жартиком" про жінок (відео)

Читать на русском
Автор
8084
Іван Богдан однією фразою відтяв від себе величезну частину цільової аудиторії видавництва
Іван Богдан однією фразою відтяв від себе величезну частину цільової аудиторії видавництва

На книжковому ринку України є багато різних видавництв, проте Yakaboo, судячи з усього, тепер потрапить у немилість серед читачок

Гендиректор (CEO) українського видавництва Yakaboo Іван Богдан вляпався у гучний сексистський скандал завдяки своєму висловленню про жінок. У спробах пожартувати він заявив, що більше читають книжок жінки, при цьому витрачаючи на них гроші, які заробляють чоловіки.

Безглуздий інцидент стався у рамках зустрічі українських популяризаторів читань "Українська книга: після війни, геть від Москви", організованим у рамках Кудрявки Meetup №2. Богдан відповідав на запитання, пов’язане із загальним портретом читачів його видавництва.

Замість того, щоб подати хоч якусь офіційну статистику, чоловік визнав: так, жінок серед покупниць книг у Yakaboo значно більше, ніж чоловіків. При цьому він чомусь переконаний, що фінанси, які витрачаються на це дуже дороге задоволення, беруться із чоловічої кишені.

"Більше [книг] купують жінки. Ну, як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки", — заявив Іван Богдан.

На сексистський вислів представник одного з найвідоміших видавництв першою звернула увагу TikTok-блогерка, популяризаторка читання в Україні bezkhvosta.books.

Зазначимо, що цей вислів зачепив дуже багатьох українок, які люблять читати і часто купують нові книги за свої ж кровно зароблені гроші. Більшість із них заявила, що більше ніколи не замовлятимуть нові видання в Yakaboo, адже їхній CEO вважає нормальними сексистські жарти та приниження власної цільової аудиторії.

Про те, що це була спроба пожартувати, заявив нібито сам Іван Богдан у коментарях до цього ж відео у TikTok. Свої слова чоловік спробував виправдати тим, що знає скільки грошей витрачає на книги його дружина.

"Усім приношу свої щирі вибачення. Нікого не хотів образити. Насправді я в захваті від того, що українські жінки активно читають та купують книги", — написав він.

Підкреслимо, що обліковий запис, який нібито веде саме Іван Богдан, є новим і жодних підтверджень зв’язку з гендиректором видавництва, що оскандалилося, не має.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, на яких ресурсах українці під час війни можуть купувати різні книги або отримати безкоштовний доступ до них. Ймовірно, з цієї добірки вже не варто вибирати Yakaboo, що так зневажливо ставиться до власної аудиторії.