Зеленський може отримати Нобелівську премію миру – але є конкурент із росії

Читать на русском
Автор
6216
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Для нагородного органу це буде відповідальне рішення

Надзвичайно престижну Нобелівську премію миру цього року може отримати президент України Володимир Зеленський. У списках букмекерів він є фаворитом, адже знаходиться на високих позиціях і має всі шанси стати лауреатом.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, таким кроком Нобелівська премія змогла б підтримати Україну і відзначити не тільки самого президента, а й всіх, хто бореться з російськими загарбниками.

"Цьогорічна Нобелівська премія миру могла б засудити війну в Україні, відзначивши противників президента росії володимира путіна, волонтерів, які допомагали мирним жителям, або президента України Володимира Зеленського, який займає високі місця в списках букмекерів", — йдеться в повідомленні.

Можливість вручення такої нагороди Зеленському прокоментував і радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він зазначив, що відзнака підтвердить те, що лідер України взяв на себе відповідальність у найнебезпечніший момент.

"Це також буде премія для українського народу, який сьогодні сплачує найвищу ціну за право жити без війни", — заявив радник голови ОП.

Серед претендентів на міжнародну премію також є російський опозиційний політик Олексій Навальний, екоактивістка Грета Тунберг і лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Крім того, директор Інституту дослідження проблем миру в Осло Хенрик Урдал повідомив, що нагородний орган буде "обережним" у визнанні Зеленського лауреатом Нобелівської премії миру.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у березні 2022 року Володимира Зеленського запропонували висунути в кандидати на Нобелівську премію.