Україна повернула з полону ще 20 захисників: стало відоме перше ім'я

Читать на русском
Автор
4510
Визволені українські захисники вже прибули на Батьківщину
Визволені українські захисники вже прибули на Батьківщину. Фото telegraf.com.ua

Наразі українські воїни проходять медичний огляд

У четвер, 13 жовтня, Україна провела черговий обмін полоненими з російською стороною. На рідну землю вдалося повернути 20 осіб — з-поміж них є ті, кого утримували у в'язниці Оленівки на Донеччині.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак у власному Telegram-каналі.

За його словами, додому в Україну повернулися 20 героїв. З них 14 — військовослужбовці Збройних сил, ще 4 — бійці територіальної оборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець ВМС.

"Є люди, яких росіяни утримували в Оленівці, на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Хлопці зараз проходять медичний огляд, всі щасливі бути на рідній землі. Їх дуже чекали вдома. Часто це дружини й батьки, а багатьох очікують діти", — зазначив голова Офісу президента.

Тим часом начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль повідомив, що серед визволених з полону є його земляк — Дмитро Полов'ян. Військовослужбовець народився у Квасилові. На фронті був солдатом-розвідником. А до російського полону потрапив із позицій на Херсонщині.

Варто додати, що російське Міноборони також заявило про те, що з полону повернули 20 військовослужбовців армії РФ. Можна зробити висновок, що обмін пройшов за формулою "20 на 20".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Міноборони працює над тим, аби повернути з ворожого полону усіх українських захисників.