Залишилось ракет на 5 ударів: експерт оцінив можливості рф влаштувати в Україні повний блекаут

Читать на русском
Автор
3612
Енергосистема країни автономна
Енергосистема країни автономна. Фото Відкриті джерела

Імовірність тотального блекауту не дорівнює нулю, проте дуже низька

Навіть випустивши по Україні всі свої ракети одночасно — наприклад, під Новий рік, Росія не зможе залишити країну без світла.

Про це "24 каналу" заявив експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

"Всю країну "вимкнути" у них не вийде. Навіть якщо всі ракети випустять, а у них залишилося щонайменше на 5 масованих ракетних ударів, то все одно нічого не вийде ", — зазначив Рябцев, посилаючись на дані української розвідки.

За його словами, у разі подальших масованих ракетних ударів в Україні справді можуть запровадити екстрені відключення, щоб зберегти цілісність енергосистеми.

"Є і дещо гірші варіанти. Наприклад, можна втратити цілісність на якийсь час. (…) Звичайно, ймовірність тотального блекауту не дорівнює нулю. Однак вона дійсно низька. Адже енергетики мають чіткий план і розуміння, що потрібно робити у разі масованих" ракетних обстрілів ", — Зауважив Рябцев.

За його словами, упродовж 24 годин у всіх регіонах України можуть відновити енергопостачання після будь-якого удару. Проте не йдеться про регіони, розташовані безпосередньо біля лінії фронту. Так, зараз у Харківській області є три райони, які перебувають без електроенергії ще з лютого 2022-го.

Нагадаємо, що на думку радника голови ВП Олексія Арестовича, у ворога залишилось 460-500 крилатих ракет усіх типів.