Новий наступ росії: названий пріоритетний для окупантів напрямок

Читать на русском
Автор
2175
Російські окупанти
Російські окупанти. Фото Міноборони РФ

При спробі проведення нового наступу, на думку експерта, загарбників не чекає успіху

Донецька область може стати для російських окупантів для проведення нового наступу. У ньому вони можуть задіяти мобілізованих та "бійців" приватної військової компанії "Вагнера", яких зараз близько 40 тисяч.

Перша хвиля мобілізованих у росії – це 320 тисяч людей. З них зараз 150 тисяч перебуває в Україні. Інші 170 тисяч проходять бойове злагодження та навчання на території рф та окупованих районів Донецької та Луганської області. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів Дмитро Снєгирьов.

"Це приблизно 200 батальйонно-тактичних груп. На початок широкомасштабного вторгнення російських окупантів на кордонах з Україною, за різними оцінками, було зосереджено приблизно 120 батальйонно-тактичних груп. Тобто можемо говорити, що кількість удвічі більша. Можемо припустити, що й за рахунок мобілізованих, і за рахунок спецконтингенту ПВК "Вагнер", який налічує приблизно 40 тисяч, російські окупанти спробують вирішити тактичні завдання із захоплення насамперед території Донецької області", — зазначив експерт.

На його думку, росіянам не вдасться досягти успіхів у своїх наступальних діях.

"Навіть події в Соледарі свідчать, що просування російських окупантів зупинено. І в Бахмуті аналогічне яскраве свідчення — окупанти протягом 6 місяців не можуть просунутися далі за вулицю Патріса Лумумби", — підсумував Снєгірьов.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що відставний генерал СБУ Віктор Ягун розповів, за якими чотирма напрямками окупанти можуть готувати наступ.