Ворог атакував Україну вночі: у низці міст лунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
10083
Ракета в небі (ілюстративне фото)
Ракета в небі (ілюстративне фото)

Ворог бив по критичній та енергетичній інфраструктурі

Ніч на п’ятницю, 10 лютого, була неспокійною у низці регіонів України: ворог обстрілював міста "Калібрамі" та "С-300".

Під першу хвилю атак після опівночі потрапило багато областей країни, починаючи з півдня.

Друга хвиля атак почалася близько 4 години ранку, коли "почервоніли" всі регіони, крім західних та Одеської. За даними моніторингової групи Monitor, окупанти розпочали ракетну атаку, запустивши крилаті ракети "Калібр" зі східного узбережжя тимчасово окупованого Криму. Про вибухи на 4:15 повідомили у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Тоді ж почали повідомляти про роботу ППО. Зокрема, місцеві пабліки повідомляли про збиті ракети на Дніпропетровщині.

У той же час щонайменше 6 вибухів пролунали в Харкові. Голова ОВА Олег Синегубов підтвердив обстріл області та закликав громадян перебувати у укриттях.

"Увага! Мешканці Харкова та області, окупанти знову завдають ударів! Не ігноруйте сигнали тривоги. Залишайтеся в укриттях!", — написав голова ОДА Олег Синєгубов.

Ймовірно, окупанти завдавали ударів ракетами С-300. По Харкову випустили не менше 10 ракет. Внаслідок ворожих прильотів виникли пожежі, у деяких районах перебої зі світлом.

За інформацією мера міста Ігоря Терехова, російський ворог бив по критичній інфраструктурі Харкова, через що не можна виключити можливі перебої з електрикою, водо- та теплопостачанням. Інформацію про поранених та масштаби руйнувань встановлюють.

Також під обстріл "С-300" потрапили Запоріжжя та область.

UPD 07:20 За офіційною інформацією, в Харкові було зафіксовано близько 10 вибухів, били по критичній інфраструктурі, у деяких районах перебої з електроенергією. В Запоріжжі було 17 прильотів за годину, що найбільше з початку вторгнення; атакували об'єкти енергетичної інфраструктури. Інформація про постраждалих уточнюється.

Загроза подальших авіаційних та ракетних ударів по території України залишається високою. Ворог вивів у Чорне море три ракетоносія з 20 "Калібрами" напоготові.

Раніше повідомлялося про те, що з початку лютого росія вже двічі серйозно обстрілювала центральні райони Харкова, постраждали як житлові будинки, так і університет, і навіть центральний парк.