США шпигували за Зеленським? З’явилися нові дані про "секретні документи" Пентагону

Читать на русском
Автор
8376
США могли стежити за Зеленським
США могли стежити за Зеленським. Фото Офіс президента

США могли прослуховувати кабінет Зеленського

США могли шпигувати за президентом України Володимиром Зеленським. Прослуховування в кабінеті українського лідера могло вестися з середини лютого до початку березня.

Про це пише CNN, журналісти якого детально вивчили 53 "таємні документи" Пентагону.

Зазначається, що в оточенні Зеленського вже знають про прослуховування президента. Джерело з оточення глави держави наголосило, що українські чиновники глибоко розчаровані витіканням інформації.

У "секретних документах" йдеться, що наприкінці лютого Зеленський начебто "запропонував завдати ударів по місцях дислокації російських військ у Ростовській області рф" з використанням безпілотних літальних апаратів. Після такої заяви США висловили небажання надавати Україні ракетні комплекси великої дальності.

В іншому документі йдеться, що Китай міг використати гіпотетичні українські удари по цілях у росії для того, щоб "виставити НАТО агресором" і в результаті збільшити свою допомогу рф.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що після того, як у мережі опинилися секретні документи, де були описані плани США та НАТО щодо контрнаступу ЗСУ, в Офісі президента висловили свою думку щодо цієї ситуації.