У "документах Пентагону" знайшли дату початку контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
4874
Україна готується відбивати окуповані росією території
Україна готується відбивати окуповані росією території. Фото Генштаб ЗСУ

Україна поки дану інформацію не коментує

У Сполучених Штатах Америки очікують, що Збройні сили України розпочнуть свій потужний контрнаступ вже 30 квітня. Саме ця дата була вказана у "злитих" у Мережу секретних документах Пентагону.

Як пише Newsweek, у документах йдеться про те, що підтримка, обіцяна Пентагоном, вже направляється до України перед контрнаступом ЗСУ, старт якого заплановано на кінець квітня.

Водночас, посилаючись на джерела розвідувальної спільноти, журналісти зазначають, що злиті у Мережу секретні відомості, в яких вказана остаточна дата українського наступу базуються на перехопленні телефонних розмов і, ймовірніше за все, є "справжнім секретом", а не фейком.

Крім того, видання цитує й оприлюднені раніше документи, датовані ще 28 лютого, в яких йшлося про нарощування бойової могутності Збройних сил перед контрнаступом, що нібито намічений на 30 квітня.

"Загальне обладнання, необхідне для 9 бригад, становить 253 танки, 381 механізовану машину, 480 моторизованих машин і 147 артилерійських гармат, а також постачання 571 броньованого HMMWV США", — пише Newsweek.

Раніше "Телеграф" повідомляв, військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ та розповів, який час найбільш підходить для відбиття окупованих територій у росії.