Мільйонер із "мертвого" села: для кого пов’язаний з фсб тютюновий монополіст привіз в Україну Lamborghini за 500 тисяч доларів?

Читать на русском
Автор
16844
Lamborghini Urus 2021 року випуску Новина оновлена 28 квітня 2023, 11:15
Lamborghini Urus 2021 року випуску. Фото Колаж

Станом на початок року це авто коштувало близько 500 тисяч доларів США.

Нещодавно у Києві було помічено, мабуть, найдорожче легкове авто в Україні – тюнінгований кросовер Lamborghini Urus 2021 року випуску вартістю сотні тисяч доларів.

Про це повідомляє Telegram-канал "Київ INFO", який доклав фотографії авто.

"Кросовер названо Mansory Venatus. Тюнінг-кіт включає карбонові капот та обвіс, розширені крила та заднє антикрило. Також встановлюють 24-дюймові диски. Потужність 4,0-літрового V8 твін-турбо можуть підняти до 745, 820 або навіть 900 к. с.", — описують на каналі "примочки" авто.

Але як з’ясував "Телеграф", історія авто та його власника куди цікавіша за технічні показники автомобіля.

Згідно з відкритими реєстрами автомобіль кросовер Lamborghini Urus під номером КА8080ІТ до тюнінгу був коричневого кольору та зареєстрований у Києві 25 січня 2023 року на якусь фізичну особу, яка проживає в селі Солдатське Миколаївської області. Зауважимо, що це село хоча й можна знайти на карті, але скільки в ньому проживає людей сьогодні — загадка, адже за переписом 2001 року в ньому жили цілих 120 осіб.

Як вдалося дізнатися "Телеграфу", одержувачем авто на кордоні значиться ТОВ "Тедіс-Україна", підприємство, яке з 2010 року є фактично монополістом на оптовому та частково, роздрібних ринках сигарет.

Також підприємство історично тісно пов’язане з оточенням експрезидента України Віктора Януковича та російським бізнесменом, який має інтереси у ВПК росії – Ігорем Кесаєвим, великим другом фсб росії. Він створив компанію і лише після анексії Криму та початку війни на Донбасі у 2014 році "Тедіс Україна" переписали на кіпрські офшори, власником одного з яких є бізнесмен Борис Кауфман.

Але повернемось до авто, замовником ввезення Lamborghini Urus є "Тедіс Україна". До чиїх рук потрапила машина?

Зачіпкою до цього може послужити розміщене раніше, а зараз віддалене на сервісі продажу авто RIA.com оголошення про продаж Lamborghini Urus саме 2021 року. Цікаво, що регіоном продажу авто є Одеська область.

Випадково чи ні, але саме в Одесі офіційно зареєстровано бізнесмена Бориса Рафаїловича Кауфмана, який володіє 49,9% ТОВ "Тедіс Україна". Не виключено, що саме для нього спочатку завозився цей Lamborghini Urus, але якимось чином опинився в руках якогось багатого та щасливого мешканця крихітного села на Миколаївщині.

До речі, у грудні 2022 року сам Борис Кауфман заарештовувався Національним антикорупційним бюро України, його підозрюють у створенні в Одесі злочинної групи. Керівника "Тедіс-Україна" своєю чергою підозрюють в ухиленні від податків на 270 мільйонів гривень.

Не виключено також, що круте авто стало подарунком для високих покровителів "Тедісу" у владі, благо чимало нардепів лобіюють законопроєкти на користь цієї фірми.