"Кинжал" над Києвом: у ЗСУ прямо відповіли, чи збили "незбивну" російську ракету

Читать на русском
Автор
14302
Юрій Ігнат прокоментував інформацію щодо "Кинжалу"
Юрій Ігнат прокоментував інформацію щодо "Кинжалу". Фото Колаж "Телеграфу"

Деякі глави військових адміністрацій "вже отримали" за поширення такої інформації

У Повітряних Силах України прокоментували нашумілу інформацію про те, що над Києвом під час чергової атаки нібито збили російську балістичну ракету Х-47 "Кинжал", про що раніше припустили у виданні Defence Express.

Представник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі "Суспільному" заявив, що насправді дана інформація не є правдивою.

"Я вже спростував тисячу разів, ви мали це бачити вчора. Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі глави військових адміністрацій, вони вже отримали за це", — сказав він.

Зазначимо, що раніше видання Defence Express повідомило, що в ніч проти 4 травня над Києвом могли збити гіперзвукову російську ракету типу Х-47 "Кинжал". Зі своїх джерел видання отримало фотографії уламків ракети й на одному зі знімків носовий обтічник, максимально схожий на той, що використовується саме в ракеті Х-47 "Кинжал". Пізніше у пресслужбі командування Повітряних Сил відмовилися від коментарів із цього приводу, а за "актуальною" інформацією саркастично порадили звертатися до експертів Defence Express.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що увечері 4 травня столицю України атакували ворожі безпілотники. Уламки збитого дрону впали на чотириповерховий будинок, внаслідок чого почалася пожежа.