Просуваємось, але є тривожні новини: у Міноборони та ЗСУ розповіли про бої за Бахмут

Читать на русском
Автор
8146
У районі Бахмута тривають запеклі бої
У районі Бахмута тривають запеклі бої. Фото facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

росіяни активно готуються до контрнаступу України, будують фортифікаційні споруди, риють траншеї та створюють взводні опорні пункти

Сили оборони України не лише не втратили звільнені території в районі Бахмута, площею 20 квадратних кілометрів, а й просуваються далі. Однак окупанти тиснуть у самому місті, їм вдалося трохи просунутися.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

"Звільнені останніми днями у передмісті майже 20 квадратних км – не втратили. Рухаємось далі. На окремих ділянках є просування", — зазначила вона.

Водночас у самому Бахмуті тривають запеклі бої. Ворог трохи просунувся.

"Все, що у військовому сенсі, можна зробити в цій ситуації — наше командування та бійці роблять. Роблять професійно і на межі можливостей", — резюмувала Маляр.

У той же час, прес-секретар Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що за добу українська армія пройшла до 500 метрів на певних ділянках у районі Бахмуту.

Він додав, що росіяни активно готуються до контрнаступу України, будуючи фортифікаційні споруди, із системою траншей та взводних опорних пунктів.

За словами Череватого, зараз триває найважчий період в обороні Бахмутського напрямку, окупанти завдають ударів різними засобами ураження. Українські ж воїни виявляють "чудеса влучності, кмітливості, військової винахідливості".

Як розповідав "Телеграф", днями Командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський побував на Бахмутському напрямі та порівняв ворожих солдатів з пацюками, що потрапили в мишоловку.