"Ми готові": Зеленський зробив гучну заяву про контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Автор
6017
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента України

Не знаю точно, скільки часу це займе і яку ціну ми заплатимо, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вже готова до контрнаступу. Раніше він казав, що українці помітять, коли він почнеться через те, що почнуть звільнятися території, а росіяни його відчують.

Про це він сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal.

"Не знаю точно, скільки часу це займе і яку ціну ми заплатимо", — додав він.

Президент додав, що Україні необхідні додаткові системи Patriot для захисту як цивільних, так і військових на передовій.

"Нам потрібні додаткові системи Patriot для захисту як цивільних, так і військових на передовій. Росія має перевагу в повітрі. Відсутність захисту від авіації ворога означає, що загине багато солдатів під час контрнаступу", — сказав він.

Зеленський також наголосив, що нинішній президент США Джо Байден допомагає Україні більше, ніж попередній – Дональд Трамп.

"Розумію, коли останній був президентом, не було повномасштабної війни. Але ймовірна зміна адміністрацій лякає", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко радив українцям, які очікують якнайшвидшого контрнаступу, залишити емоції осторонь. У нас має бути прагматичний раціональний підхід, ми маємо бути терплячими, наголосив він.

Як раніше розповідав "Телеграф", під час обговорень про майбутнє контрнаступ ЗСУ багато хто гадає, як Україні вдасться прорватися крізь зміцнення росіян, які вони налаштували на окупованих територіях останнім часом. Однак є ще одна річ, на яку до цього моменту мало хто звертав увагу.