Корупція, але не кримінал: мера Рівного визнано винним, озвучено вирок

Читать на русском
Автор
949
Олександр Третяк
Олександр Третяк

Чиновник уже відреагував на вирок

Міського голову Рівного Олександра Третяка визнали винним у скоєнні корупційного адмінправопорушення. Його усунули з посади та виписали штраф.

Про це повідомляє "Суспільне".

Так, у понеділок, 10 липня, суд першої інстанції визнав мера міста Рівне винним у справі про "конфлікт інтересів". Покарання передбачає штраф у розмірі 6800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду строком на один рік. При цьому його можна оскаржити.

Сам чиновник уже відреагував на вирок і заявив, що "справа є знущанням з закону і суперечить здоровому глузду".

Що це за справа

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка. Приводом для них став конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Незакрита справа, за якою, власне, суд і прийняв зазначене рішення, стосується нарахування премій та доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що екс-голову Херсонської облради Владислава Мангера визнали винним у замовленні нападу на Катерину Гандлюк, а його помічника Олексія Левіна – винним у його організації.