Російський вертоліт "випадково" залетів аж до Полтави: ЗМІ дізналися деталі неймовірної історії

Читать на русском
Автор
8904
Мі-8 армії рф (ілюстрація)
Мі-8 армії рф (ілюстрація). Фото defence express

Ситуація виглядає дивно та унікально

Російський військовий гелікоптер Мі-8 прилетів на одну з авіабаз ЗС України. Ймовірно, може йтися про добровільну здачу в полон і передачу техніки, але офіційної інформації поки що немає.

Слід зазначити, що спочатку про цю ситуацію розтрубили російські пропагандисти. При цьому вони подавали цю новину під виглядом, що Мі-8 ВПС рф нібито "випадково" залетів аж до Полтави, де російські "герої" зрозумівши помилку, намагалися втекти, але їх "розстріляли".

В українському інфополі в таку версію одразу не повірили. Наприклад, відомий журналіст Юрій Бутусов називає цю новину "черговою російською брехнею" і аргументує свою позицію тим, що "якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту. Гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, це велика витрата пального".

На його думку, може йтися про першу в історії війни в Україні добровільну здачу в полон екіпажу бойового вертольота.

А вже вдень 23 серпня "Цензор.Нет", головним редактором якого є Бутусов, підтвердив переліт Мі-8, посилаючись на джерела у ЗСУ.

"Вертоліт повністю цілий, і поповнить склад ЗСУ після детального вивчення його обладнання", — стверджує журналіст.

При цьому деталі та обставини цієї події не уточнюються.

Джерела "Телеграфа" серед військових також повідомляють, що історія з вертольотом у Полтаві мала місце, але поки що не дають додаткової інформації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупант пригнав свій танк на позиції ЗСУ та здався в полон за гроші.