Вшосте за день: в Україні оголошували масштабну повітряну тривогу

Читать на русском
Автор
1820
По всій Україні вила сирена через росіян
По всій Україні вила сирена через росіян. Фото Ілюстративне фото

До відбою тривоги українцям не рекомендують залишати укриття

По всій Україні ввечері 25 серпня шостий раз протягом останніх кількох годин оголошували повітряну тривогу. Причиною став зліт МіГ-31К в росії.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ та моніторингових каналах, існувала загроза застосування ракет "Кинджал". Жителів усіх регіонів просили не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та негайно пройти до сховищ.

23:48 Відбій.

23:26 Черговий зліт МиГ-31К.

22:53 Відбої по МіГу, однак у деяких областях загроза ударів дронів типу "Шахед". Зокрема, у укриттях закликають перебувати мешканці Харкова.

22:22 Черговий зліт МиГ-31К. Ракетна небезпека по всій території України.

21:52 Пішли відбої тривоги. Причини активних зльотів та приземлень російських МіГ-31К невідомі.

21:40 В Україні знову масштабна тривога через зліт російського винищувача МіГ-31К. Повідомлень про пуски ракет наразі немає.

20:35 У регіонах почали скасовувати повітряну тривогу, оскільки ракетна небезпека пройшла — МіГи здійснили посадку на аеродромі вильоту.

20:23 В Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу по всій країні через зліт російського МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка".

19:00 У проміжку з 18:40 до 18:45 у регіонах України скасували повітряну тривогу, а українцям дозволили вийти з укриттів. Ракети у бік України не були запущені, російські МіГ-31К приземлилися на аеродромі.

18:01 На російському аеродромі "Саваслейка" в Нижегородській області знову злетів винищувач МіГ-31К, який є потенційним носієм гіперзвукових ракет "Кінджал". Про пуски ракет поки що не повідомляється, а в моніторінгових каналах заявили, що в повітря піднялися одразу чотири ворожі винищувачі.

Літак МіГ-31К — це надзвуковий винищувач-перехоплювач, який російська армія використовує з 80-х років. У 2018 році МіГ-31К оснастили гіперзвуковими ракетами "Кинжал", які складно розпізнати та знищити українській системі ППО. Через це ракети "Кинжал" несуть серйозну небезпеку для населення. Максимальна дальність ураження мети у МіГ-31К до 2 тисяч кілометрів.

Приблизно о 17:37 в регіонах почали давати відбій повітряної тривоги. Інформації про те, що МіГ-31К попрямував до рубежів пусків ракет не було, запусків ракет також не фіксувалося.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в ніч проти 25 серпня армія росії двічі обстріляла Одесу. Росіяни використовували дві ракети типу Х-35/59, але жодна з них не досягла своєї мети.