Пройшли мінні поля та "зуби дракона": ЗСУ здійснили прорив на фронті (карта)

Читать на русском
Автор
4052
ЗСУ має нові успіхи на фронті
ЗСУ має нові успіхи на фронті. Фото Генштаб ЗСУ

Окупанти були вибиті зі своїх окопів

У ході контрнаступу ЗСУ українським військовим вдалося вийти на лінію окопів на захід від Вербового Запорізької області та здійснити прорив на лінії Роботино-Вербове. Захисники вже пройшли мінні поля та протитанкові укріплення "зуби дракона".

Геолокаційні кадри від 26 вересня говорять про те, що російські окупанти завдали удару по українській піхоті в траншеї на захід від Вербового. Застосування загарбниками безпілотника підтверджує, що їх вибили зі своїх окопів, довжиною приблизно кілометр. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У свою чергу гауляйтер Запорізької області владимир рогів заявив, що щонайменше чотири українські роти, маючи велику кількість бронетехніки, увірвалися на позиції росіян на лінії Роботино-Вербове після обстрілу.

Водночас російський "військор" сказав, що ЗСУ вже пройшли мінні поля та протитанкові зміцнення "зуби дракона" на лінії Роботино-Вербове. Загалом, за словами ISW, ситуація біля Вербового залишається поки що незрозумілою. Багато російських блогерів стали помітно менше говорити про активність на цій лінії фронту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Східному угрупованні військ розповіли, що воїни мають успіхи поблизу Кліщеївки, Одрадівки та Шумов. Захисники вибивають ворога з рубежів та закріплюються на досягнутих позиціях.