По всій Україні масштабна повітряна тривога: всі подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
2153
В Україні оголошено повітряну тривогу
В Україні оголошено повітряну тривогу. Фото Відкриті джерела

Українців просять перебувати у укриттях

У п’ятницю, 29 вересня, по всій території України оголошено масштабну повітряну тривогу. Є загроза застосування ракет із боку російських окупантів.

За інформацією моніторингових Telegram-каналів, а також, за даними Повітряних сил України, це пов’язано зі злетом винищувача Міг-31К. Цей винищувач є спеціально модернізованим для запуску ракет "Кинджал". Після того, як він активізується, одразу йде сигнал повітряної тривоги по всій країні.

У зв’язку з ймовірною небезпекою обстрілу всіх громадян просять перебувати у безпечних місцях та не залишати їх до оголошення відповідного розпорядження.

О 19:20 моніторингові ТГ-канали повідомили про запуск КАБ/КАР у напрямку острова Зміїного. У Чорному морі ворожі Су-30 та Су-24 прямують у напрямку Зміїного.

О 19:45 у низці областей був відбій повітряної тривоги.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 25 вересня російські загарбники завдали ракетного удару по Одесі. У тому числі по місту було запущено безпілотників. Після однієї з атак спалахнула пожежа у нежитловій будівлі. Для обстрілу ворог на цей раз використовував ракети "Онікс" та "Калібр".