Росіяни влаштували масований удар по Одесі: летіли дрони та два типи ракет (оновлено)

Читать на русском
Автор
18390
Відкриті джерела

Окупанти випустили як ракети, так і безпілотники типу "Шахед"

В ніч на понеділок, 25 вересня, російські окупанти влаштували черговий акт терору і випустили в напрямку України безпілотники та ракети. Станом на 00:30 по всій країні було оголошено повітряну тривогу. Вибухи чули в Одесі та області.

Моніторингові сервіси повідомляють, що безпілотниками ворог атакував Одеську область, зокрема постійно під загрозою портова інфраструктура Дунаю.

UPD 6:00. Як повідомляє місцеве видання "Думская", незабаром після однієї з атак у місті спалахнула серйозна пожежа. Вогонь охопив висотну нежитлову будівлю, яка, схоже, зрештою відновленню не підлягає.

На жаль, деякі жителі Одеси все ж поділилися місцем прильоту з російськими пабліками. І хоча будівля справді була нежитловою через свою аварійність багато років поспіль, це не завадило росіянам уже придумати власні версії "помсти".

Також у повітряному просторі України були присутні ракети. Вони змінювали напрямок — зайшли з півдня, піднялись до Кіровоградської області, потім повернули на Вінниччину, а потім на Одещину. Сили ППО працювали над ліквідацією загрози з повітря.

повітряна тривога 25 вересня

В Повітряних силах повідомили, що для атаки ворог застосував "Калібри" та надзвукові протикорабельні ракети "Онікс". Самі одесити зізнаються, що обстріл був дуже масованим.

Зоя Казанжи про обстріл Одеси 25 вересня

Варто згадати, що днями ворог вперше за пів року атакував об'єкти енергетики. Тоді під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури одразу в ряді областей. Прем'єр міністр Денис Шмигаль після цього зробив очевидну заяву про те, що майбутня зима буде складною, адже ворог планує й надалі наносити удари по об'єктах енергетики та місцях прокачки і зберігання палива.