Дощі, похолодання та вітер: синоптики розповіли, якому регіону пощастить найменше (карта)

Читать на русском
Автор
1184
Місцями очікується сильний вітер
Місцями очікується сильний вітер. Фото pexels.com

Осінь показує характер

У більшості регіонів України стоїть досить тепла погода, як для кінця жовтня. Однак осінь дається взнаки дощами, а температура повітря все ж таки неухильно знижується.

Прогноз погоди надає Український гідрометцентр. Практично весь тиждень можливі дощі, але 24 жовтня стане найсухішим днем найближчого часу.

У вівторок, 24 жовтня, температура повітря вдень очікується на рівні +11 +22 градуси, вночі стовпчики термометрів покажуть 6-12 градусів тепла. Незначні дощі можливі північ від і заході.

У середу, 25 жовтня, дощів в Україні стане набагато більше, країна потрапить у зону дії циклону та атмосферних фронтів, пише синоптик Наталка Діденко. До того ж на півночі знизиться температура повітря, там вдень буде всього 7-11 градусів тепла. Вітер може досягати штормових значень.

Карта погоди на 25 жовтня

У четвер, 26 жовтня, ймовірність дощів збережеться по всій Україні, але вони будуть не такими сильними, а хмарність — не такою щільною, проглядатиме сонце. Вдень стовпчики термометрів покажуть +9 +18 градусів, на півдні буде тепліше, а в Криму – до +22.

У п’ятницю, 27 жовтня, сонце можна буде побачити лише у південній частині країни, скрізь можливі дощі, на заході — сильніші. Вдень синоптики прогнозують 8-20 градусів зі знаком "плюс", вночі — +4 +14 градусів.

Карта погоди на 27 жовтня

У суботу, 28 жовтня, температурні показники будуть практично на рівні попереднього дня. По всій країні, окрім південних областей, можливі дощі.

Карта погоди на 28 жовтня

Український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", чого українцям чекати від погоди до кінця місяця. Як пояснив синоптик, внаслідок встановлення зональних повітряних потоків в Україну активно надходить тепле повітря з території Балканського півострова та країн Середземномор’я.