Окупанти запроваджують комендантську годину на захоплених територіях Запорізької області: що відомо

Читать на русском
Автор
782
Загарбники обмежують свободу місцевих жителів
Загарбники обмежують свободу місцевих жителів. Фото Колаж "Телеграфу"

Її дія не буде поширюватися на низку автошляхів

Окупанти вводять режим комендантської години на захопленій росією території Запорізької області. Він розпочне діяти з 1 листопада.

Про це повідомив гауляйтер окупованих територій Запоріжжя євген балицький. Комендантська година діятиме з 21:00 до 05:00.

Водночас дія комендантської години не поширюватиметься на автомобільну дорогу М-14 "Одеса – Мелітополь – Новоазовськ" від Мелітополя до кордону між Запорізькою областю та окупованою частиною Донецької області. Також він не діятиме автомобільною дорогою М-18 "Харків – Сімферополь – Ялта" від Мелітополя до кордону між Запорізькою та Херсонською областями.

Нагадаємо, росія окупувала частину Запорізької області з початку свого повномасштабного вторгнення в Україну — 24 лютого 2022 року. 26 лютого місто Бердянськ перейшло під контроль росії, 1 березня окупанти захопили Мелітополь. Крім того, 4 березня ворог узяв під контроль Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція.

У травні 2022 року росія почала видавати паспорти на окупованих територіях. У липні рф видала указ, що поширює російські закони про військову цензуру на Запорізьку область і передбачає у якості покарання депортацію в росію. 30 вересня 2022 року після фейкового референдуму гауляйтер балицький підписав договір про "входження до складу росії", і росія формально анексувала Запорізьку область.

Як повідомляв "Телеграф", днями вночі пролунав вибух у Мелітополі. Під удар могла потрапити військова база окупантів.