"Потрібно по-іншому поставити питання": міністр економіки відповіла, чи знижуватимуть податки

Читать на русском
Автор
1632
Юлія Свириденко Новина оновлена 30 жовтня 2023, 09:53
Юлія Свириденко. Фото facebook.

Макродопомога йде на покриття соціальних витрат, а все, чого потребує армія, покривається лише за рахунок українських платників податків

В Україні зараз триває дискусія щодо того, якою має бути податкова реформа. Коли за рахунок грошей українських платників податків відбувається повністю покриття всіх видатків сектору безпеки та оборони, можливість зменшення податків не розглядається.

Про це "Телеграфу" повідомила перша віцепрем’єр — міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, Україні необхідно розглядати питання формування податкової системи, щоб вона була здатна до тих, що є в сусідніх країнах.

"Чи потрібно знижувати податки? Я би по-іншому поставила питання: як зробити так, щоб податкова система України була спроможною по відношенню до податкових систем найближчих сусідів, бо вочевидь для того, щоб ми сюди залучали інвестиції, потрібно дуже багато факторів: верховенство права, реформа судів, дерегуляція, і, звичайно, конкурентна податкова система", — зазначила Свириденко.

Також міністр економіки додала макродопомога спрямовується на покриття соціальних витрат, а все, чого потребує армія, покривається лише за рахунок українських платників податків, експортної виручки та доходів держави.

"Тому, якщо у нас зберігається стан війни, нам потрібно шукати можливості, яким чином цю війну фінансувати", — підсумувала співрозмовниця видання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як голова комітету Верховної Ради з податкової політики Данило Гетманцев хоче змінити податки для ФОПів, а також думку експертів із цього приводу.

*Коментар було взято у рамках форуму Human Capital UA у Києві, організаторами якого виступили Центр економічного відновлення, ГО EasyBusiness, Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) та за фінансування уряду Німеччини.