ЄС відправив Україні менше снарядів, ніж Північна Корея росії: озвучено кількість

Читать на русском
Автор
Європейський союз відправив снаряди, але не в тій кількості
Європейський союз відправив снаряди, але не в тій кількості. Фото Колаж "Телеграфу"

ЄС обіцяв Україні мільйон снарядів, але поки що не було поставлено навіть половину з них

Європейський союз поставив Україні одну третину з обіцяних навесні артилерійських снарядів. Поки нашій країні надійшло їх 300 тисяч, а Північна Корея тим часом поставила росії 350 тис.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на своїй сторінці у соціальній мережі Х (колишній Twitter). Він нагадав, що ЄС обіцяв Україні артснаряди у кількості 1 млн.

"ЄС пообіцяв Україні 1 мільйон артилерійських снарядів. На цей момент ми доставили лише 300 000. Тим часом Північна Корея доставила до росії 350 000 одиниць", — сказав він.

В той самий час Габріелюс Ландсбергіс підкреслив, що Європейський Союз має можливість перевершити поставки КНДР. Однак рахунок йде на час і поки в цьому питанні є уповільнення, продовжують гинути українці.

"У нас, безумовно, є ресурси, щоб перевершити Північну Корею. Ми маємо перестати стояти на місці, поки гинуть хоробрі українці", — написав Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що США відправляє Ізраїлю десятки тисяч артилерійських снарядів, які були обіцяні Україні.