"Я прошу всіх": Зеленський звернувся до українців

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент закликає не ігнорувати повітряні тривоги

Попри те, що Україна продовжує посилювати свою систему ППО, зростає й небезпека російських повітряних ударів, а тому нехтувати сигналами тривоги українцям не варто.

Як розповів президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні, у ніч проти 1 листопада українські військові змогли знищити 18 російських БПЛА типу "Shahed" та одну крилату ракету.

Він зазначив, що більшу частину повітряних цілей було перехоплено та знищено у багатьох областях, проте є і влучення.

"Маємо всі чітко пам’ятати: кожне таке збиття – це порятунок людей та інфраструктури. І я прошу всіх українців зважати на сигнали повітряної тривоги та враховувати, що, хоч ми й посилюємо ППО так, як тільки можливо, все ж небезпека значна", — зазначив Зеленський.

Глава держави додав, що це насамперед стосується мешканців Харкова та Запоріжжя, а також Херсонської, Донецької, Чернігівської та Сумської областей.

За його словами, до загрози не можна ставитися легковажно, а у разі включення сигналів повітряної тривоги варто бути уважними.

Як повідомлялося раніше, у ніч на середу, 1 листопада, росія завдала по Україні масованого удару безпілотниками. Вибухи лунали на Черкащині, а також на Хмельниччині та Полтавщині.