Україна "розкочегарює" ВПК: генерал пояснив, чого чекати від зимової війни

Читать на русском
Автор
Українські війська продовжують давати відсіч окупантам
Українські війська продовжують давати відсіч окупантам. Фото Генштаб ЗСУ

На повноцінний запуск українського ВПК можуть піти роки

Збройні сили України продовжують вести наступальні дії. Але у ході зимової кампанії очікується лише про позиційне протистояння.

Про це в інтерв'ю "Телеграфу" заявив генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генерального штаба Збройних сил України Ігор Романенко. Він підкреслив, що усі очікування щодо подальших успішних дій Сил оборони походять від забезпечення.

Водночас Романенко зазначив, що з цим в України є проблеми. "Ми розкочегарюємо свій ВПК, але щоб запустити його на повну міць, потрібні місяці, роки", — підкреслив він.

Генерал заявив, що Україна залишається критично залежною від постачання партнерів. Водночас він зазначив, що партнери здійснюють постачання далеко не тими темпами і не в тій номенклатурі, які б дозволили Силам оборони ефективніше протистояти російській агресії.

Більш детально про помилки України та союзників, а також про перспективи нашої війни читайте у матеріалі "Телеграфа" "Для багатьох це – холодний душ": генерал дав аналіз війни з росією".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що американські танки Abrams не змогли відіграти істотної ролі на полі бою в Україні, оскільки їхня кількість незначна. Він сподівається, що у майбутньому цих танків побільшає.