Україну знову масово атакували "шахедами": що відомо

Читать на русском
Автор
9957
Робота ППО Новина оновлена 19 листопада 2023, 07:13
Робота ППО. Фото t.me/generalstaff_ua

Країна-терорист продовжує атакувати мирні міста

Російські окупанти вчергове масовано атакували Україну "шахедами". Тривога оголошувалася у Києві та у низці інших областей.

Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, у столиці та на підступах до міста силами та засобами ППО було уражено близько десятка ворожих цілей. Він підкреслив, що остаточні підсумкові дані щодо типу та кількості оприлюднять Повітряні Сили.

За словами Попко, БпЛА противника були запущені багатьма групами і заходили на атаку Києва хвилями, з різних напрямків, водночас постійно змінюючи вектори руху за маршрутом. Тому і тривога в столиці оголошувалася кілька разів.

Попко також підкреслив, що, за поточною інформацією, в місті не зафіксовано постраждалих чи критичних руйнувань. За його словами, дані оперативних зведень уточнюватимуться.

"Як бачите, ворог активізував атаки на Київ. Тому будьте уважними та відповідальними і не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Бережіть себе", — заявив він.

Також слід зазначити, що тривогу оголошували також у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій, Чернівецькій, Одеській та Черкаській областях. Проте наразі інформації про можливі наслідки атаки у цих регіонах немає.

У Повітряних силах Збройних сил України підкреслили, що у ніч на 19 листопада року окупанти атакували з півночі (Курської області рф) ударними БпЛА типу "Shahed". Було зафіксовано пуски 20 ударних безпілотників.

Зазначається, що протиповітряна оборона працювала у Київській, Полтавській та Черкаській областях. В результаті протиповітряного бою знищено 15 ударних БпЛА "Shahed-136/131". Своєю чергою у Сумській обласній військовій адміністрації повідомили, що вночі у небі Сумщини було знищено 3 ворожих БпЛА.

Як повідомляв "Телеграф", у суботу, 18 листопада, сили ППО збили 29 із 38 запущених ворогом безпілотників.