Били по багатоповерхівках, є поранені: окупанти потужно атакували Донеччину, відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
Наслідки обстрілу Покровського району Донецької області у ніч на 30 листопада
Наслідки обстрілу Покровського району Донецької області у ніч на 30 листопада. Фото Національна поліція України

Постраждало багато сімей з дітьми

Росіяни вночі вдарили шістьма ракетами по Покровському району Донецької області. Під обстріл потрапили Покровськ, Новогродівка та Мирноград.

Внаслідок обстрілів є 10 постраждалих. Про це у Телеграмі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За словами чиновника, серед постраждалих — 4 дітей. Парамедики поліції врятували немовля. Ще п’ятьох людей шукають під завалами.

Наслідки обстрілу

У Покровську серед постраждалих – родина з двома дітьми: 16-річним хлопцем та 6-місячним немовлям. В результаті обстрілу поранення отримав ще 13-річний хлопчик. Попередньо пошкоджено багатоквартирний та 9 приватних будинків, відділ поліції, автомобілі, гаражі.

Один зі снарядів вибухнув на подвір’ї будинку, де мешкала родина з двома дітьми. Як наслідок, зруйновано дах та стіни оселі. Сім’я опинилася під завалами.

У Новоградівки є влучання у багатоповерховий будинок. Поранено 13-річну дитину. Наразі на місці ракетного удару продовжують працювати поліцейські та працівники ДСНС. За данними міністра під завалами імовірно можуть знаходитися ще 5 людей. Серед них може бути дитина.

У ДСНС повідомили, що з-під завалів будинку рятувальники витягли тіло першого загиблого. Це 61-річний чоловік.

У руїнах можуть залишатися ще люди, операція після ракетного удару багатоповерхівкою триває.

Кліменко також повідомив, що у Мирнограді росіяни вдарили двома ракетами із ЗРК "С-300". Руйнувань зазнав відділ поліції. На місцях влучань всю ніч працюють ДСНС та поліція. Пошуково-рятувальна операція триває, поліцейські документують наслідки російських ударів.

Парамедик поліції допоміг вибратися з-під руїн чоловіку, в якого на руках було закривавлене немовля. Оглянувши хлопчика, поліцейський закутав його та швидко доставив до лікарні. Загрози життю піврічного Ілая немає.

Раніше "Телеграф" повідомив, що у ніч на 30 листопада Україна зазнала масованого удару "шахедів".