Потрібні трофеї та полонені: експерт пояснив маніакальне бажання рф оточити Авдіївку

Читать на русском
Автор
5485
Від міста залишилися самі руїни
Від міста залишилися самі руїни. Фото Відкриті джерела

"Подарунок" для путіна під "вибори президента росії" – це ще одне російське завдання

Маніакальне бажання російських терористів за всяку ціну оточити Авдіївку – це наслідок того, що вони встановили собі за мету. А хочуть вони захопити в полон велику кількість українських військових та набрати у якості трофеїв західну техніку.

Про це розповів військовий експерт, співробітник СБУ у 2004-2015 роках Іван Ступак в ефірі "Еспресо". За його словами, терористів цікавлять саме полонені та трофеї у великих кількостях, проте опція "знищити" теж присутня.

"Окупанти сподіваються захопити в полон велику кількість українських військових, по можливості знищити їх. Також їх цікавить західна техніка, боєприпаси, амуніція, це теж вони хочуть захопити", – зазначив він.

Також терористи виконують завдання, яке їм встановили з кремля – відсунути українських військових від Донецька, зробивши путіну подарунок до "виборів президента". Саме заради цього вони тиснуть на українські позиції та зазнають величезних втрат у живій силі та техніці. Причому саму Авдіївку росіяни, якщо знадобиться, знесуть з лиця землі, як Мар'їнку. Місто вже й так настільки зруйноване, що це вже локація і відновлювати його ніхто не буде.

"Росіянам треба взяти Авдіївку, їм залишилось 5-6 км, які вони вважають, в найвузькому місці перебити наше сполучення і як вони кажуть: "Авдіївський гарнізон буде оточений"… Якщо не буде цієї перемоги, то й показувати не буде чого. Якщо ж вдасться захопити, то цій "перемозі" будуть присвячувати всі різдвяні свята" – резюмував Ступак.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що російські окупанти мають дедлайн із захоплення Авдіївки. До цієї дати вони поспішають досягти хоч якихось успіхів.