На зразок білогвардійців: в армії Путіна нова ідея щодо штурмових загонів

Читать на русском
Автор
757
У Росії створюватимуть нові штурмові підрозділи
У Росії створюватимуть нові штурмові підрозділи. Фото twitter.com/mod_russia

Туди увійдуть слабо мотивовані офіцери, які не здатні до командування підлеглими

Командувач російського окупаційного угрупування військ "Дніпро", генерал Михайло Теплинський, наказав створювати штурмові підрозділи з офіцерів.

Таку заяву зробив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов. Подробиці він озвучив в ефірі телемарафону.

"Це якісь ударні батальйони, на зразок білогвардійських частин 20-х років минулого століття. Основні критерії для офіцерів, якими комплектують штурмові підрозділи — це нездатність до командування підлеглими, особиста недисциплінованість та слабка мотивація", — розповів він.

За словами представника Генштабу ЗСУ, Теплинський не має авторитету серед російських військовослужбовців. Там вважають, що генерал не дбає про життя особового складу.

"Досить повсякденна і прозаїчна ситуація як для російських командувачів", — сказав Ковальов.

Нагадаємо, що у січні 2023 року стало відомо, що у Путіна вирішили усунути з посади генерала Михайла Теплинського. Британська розвідка тоді повідомляла, що "звільнення Теплинського, ймовірно, є ще одним симптомом тривалих розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається запровадити одноосібне керівництво військовою кампанією".

Але вже у квітні з’явилася інформація про повернення на фронт одного з ключових російських генералів, командувача Повітряно-десантних військ Михайла Теплинського.

Раніше "Телеграф" писав, що армія Росії постачається взуттям, яке допомагають робити компанії з Європи.