Розчленували та спалили: СБУ дізналася імена окупантів, які вбили фермера на Харківщині

Читать на русском
Автор
Окупантам заочно повідомлено про підозру
Окупантам заочно повідомлено про підозру. Фото Колаж "Телеграф"

Вбивство фермера сталося на території Шевченківської громади

Служба безпеки України встановила особи трьох російських окупантів, які вбили фермера на Харківщині, а потім спалили та розчленували його тіло. Їм заочно повідомлено про підозру.

Про це у п’ятницю, 22 грудня, повідомили у пресслужбі СБУ. За даними правоохоронців, йдеться про військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил Росії Віталія Піддубного та Олексія Горбунова, а також Руслана Гончарова — військового з 202-го мотострілецького полку країни-агресора.

"Навесні 2022 року вони брали участь у захопленні Куп’янського та Ізюмського районів області та проводили там каральні акції проти місцевих мешканців. Під час таких "рейдів" рашисти масово викрадали й вбивали людей. За даними слідства, під час одного з таких "нальотів" на території Шевченківської громади Куп’янського району Піддубний застрелив з автомата місцевого фермера. Намагаючись приховати злочин, фігурант разом із Горбуновим та Гончаровим розчленували тіло вбитого чоловіка, а потім спалили його", - йдеться у повідомленні.

Крім того, нерідко окупанти вдиралися до будинків мирних жителів і забирали їхнє особисте майно. Зокрема це бал побутова техніка, гроші, а також автомобілі. У разі опору окупанти загрожували вбивством малолітніх дітей.

Наразі вже задокументовано, що загарбники відібрали у громадян шість легкових та вантажних автомобілів. Награбоване майно загарбники намагалися переправити за місцем проживання у Росії.

Враховуючи зібрані докази, всім трьома росіянами було заочно повідомлено про підозру ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Також у СБУ наголосили, що злочинні дії Піддубного додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, пов’язане з умисним вбивством, скоєне за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Харкові чоловік убив свого сусіда сокирою, а потім розчленував його. Правоохоронці виявили його загиблого без голови та без рук. Після вчинення злочину вбивця спробував втекти до Росії.