Армянськ: В окупованому Криму заявили про евакуацію 4 тис дітей

Читать на русском
Автор
Армянськ: В окупованому Криму заявили про евакуацію 4 тис дітей Новина оновлена 13 червня 2023, 12:09

В окупованому Криму запевнили, що евакуювали з Армянська 4 тисяч дітей.

На сьогодні з Армянська в окупованому Криму до санаторіїв вивезли понад 4 тис. дітей.

Про це повідомив так званий голова Республіки Крим Сергій Аксьонов, передає УНН із посиланням на ТАРС.

Раніше повідомлялося, що з Армянська в санаторії та дитячі табори на час заходів щодо стабілізації обстановки у місті вивезуть понад 2,3 тис. школярів та близько 1,5 тис. дітей дошкільного віку та учнів перших класів. Також "влада Криму" пропонувала місця у санаторіях сім’ям з дітьми-інвалідами та жінкам з дітьми до трьох років, а для вагітних – можливість лягти до лікарні інших районів.

"Понад 4 тис. дітей перебувають у кримських санаторіях. … У дітей ураження органів та взагалі захворювань, ознак токсичних отруєнь не виявлено. Усі перебувають під контролем, під наглядом", — сказав Аксьонов.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня у Армянську стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що на дахах будинків та на листі дерев з’явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стояв запах кислоти.

У СК РФ порушили справу щодо викиду в атмосферу шкідливих речовин у районі міста Армянськ в окупованому Криму.

Українська розвідка встановила, що причиною влучення хімічних речовин у повітря на півночі Криму стало потрапляння до технологічних ємностей снарядів під час навчань окупаційних військ Російської Федерації.

Крім того, через екологічну ситуацію тимчасово зупинять роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка", розташованих на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.