СБУ розкрила чергову схему розкрадання лісу на 2 мільйона гривень

Автор
СБУ розкрила чергову схему розкрадання лісу на 2 мільйона гривень

Керівника Волинського військового лісгоспу підозрюють у привласненні 2 млн грн держкоштів.

Співробітники Служби безпеки України підозрюють керівника державного підприємства "Волинський військовий лісгосп" у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах на оборудках із лісом.

Як повідомляється на офіційному сайті СБУ, за версією слідства, чиновник організував нелегальний бізнес спільно з підлеглими та приватними підприємцями, які співпрацювали з лісгоспом. Комерсанти за договорами надавали держпідприємству послуги з лісозаготівлі, але насправді для їх виконання залучали працівників лісгоспу та місцевих жителів, які отримували мінімальну зарплату готівкою.

Штатним співробітникам підрядників не платили. При цьому лісгосп здійснював оплату робіт у повному обсязі за безготівковим розрахунком. "Зекономлені" кошти учасники угоди переводили через підставні фірми в готівку та привласнювали.

Оперативники встановили, що з жовтня 2019 до лютого 2020 року на рахунки афілійованих із учасниками угоди фірм було перераховано 2 млн грн державних коштів.

Правоохоронці затримали двох співробітників лісгоспу та приватного підприємця в м. Маневичі під час розподілу майже 500 тис. грн, знятих із рахунків.

Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Триває слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.