Не війна, але лелеку заради розваги застрелили під Києвом (фото)

Читать на русском
Автор
1555
Не війна, але лелеку заради розваги застрелили під Києвом (фото) Новина оновлена 20 травня 2023, 10:59

У місті Васильків 25-річний чоловік застрелив із пневматичної рушниці лелеки

Мабуть, таїться якась небезпека у назві регіону, де сьомий рік триває російсько-українська війна, гинуть і зазнають поранень наші захисники та мирне населення? Тому що зовсім безглуздий злочин стався на мирній території на вулиці Донбасівській у місті Васильків Київської області – 25-річний чоловік застрелив із пневматичної рушниці лелеку.

- Пригода сталася 9 квітня, — розповіли "Телеграфу" у відділі комунікації поліції Київської області. – На цій вулиці, як розповідають місцеві жителі, роки 4 тому пара лелек облаштувала гніздо на опорі електромережі. Люди щороку з цікавістю спостерігали за тим, як прилітають гарні птахи, доглядають один одного, висиджують яйця, а потім вигодовують пташенят. Вони навіть дали птахам імена. Але у п’ятницю близько 9 години вечора люди почули постріл. Чоловік, який проживає в будинку, поряд з яким знаходиться гніздо, вийшов на вулицю і виявив, що один із птахів був застрелений. Про це він негайно повідомив у поліцію. Правоохоронці виїхали на місце події та уточнили деталі, а менш ніж за добу дільничні офіцери встановили та затримали зловмисника. Виявилося, що 25-річний молодик разом із товаришем їхав машиною, побачив гніздо і вирішив повправлятися у стрільбі. Одного пострілу вистачило, щоб наповал вразити нерухому "мішень". Після цього він забрав птицю в авто та відвіз її на звалище. У поліції затриманий дав свідчення.

У гнізді залишився лише один лелека, та й той полетів, коли під’їхала поліція із затриманим.

Примітно, але що саме спонукало його вбити птаха, він до пуття пояснити не зміг. І не тільки тому, що, будучи громадянином України, він практично ні українською, ні російською мовою не володіє і спілкуватися з нею довелося за допомогою перекладача.

Пневматичну рушницю у "влучного стрільця" вилучили та направили на експертизу. У поліції за цим фактом порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Покаранням може бути штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Чоловік забави застрелив лелеку у Василькові

За вбивство чоловік відповідатиме згідно із Законом

Наразі вирішується питання про оголошення підозри зловмиснику. Досудове розслідування продовжується.

А обурені жителі вулиці Донбасівської дуже хотіли "поговорити" з людиною, яка вбила беззахисного птаха, коли його привозили на місце події. Але правоохоронці насильства не допустили.

Так просто – прицілився та вбив

Нагадаємо, минулої зими в заповіднику Асканія-Нова було зафіксовано масову загибель червонокнижних птахів.

Фото відділу комунікації поліції Київської області