У Києві парафіяни ПЦУ вирушили на Володимирську гірку для молебню - фоторепортаж з місця подій

Автор
У Києві парафіяни ПЦУ вирушили на Володимирську гірку для молебню - фоторепортаж з місця подій

У Києві тривають заходи Православної церкви України до 1033 річниці Хрещення Русі-України.

Після Божественної літургії в Михайлівському соборі Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній відправився для молебню на Володимирську гірку.

Про те, що відбувається повідомляє кореспондент "Телеграфа".

Хрещення Русі 2021 Київ
ПЦУ Хрещення Руси-Украіни
Володимирська гірка 28 липня
Прапор України
28 липня Святкування Хрещення Русі
Хрещення Русі парафіяни ПЦУ
ПЦУ Епіфаній
Свято Хрещеня Русі-України
Духовенство ПЦУ

Послухати молебень до дня 1033 річниці Хрещення Русі зібралися численні прихожани. На Володимирській гірці розгорнули український прапор.

Рівноапостольний князь Володимир, згідно з історичними відомостями, хрестив Русь в 988 році. Предстоятель ПЦУ Єпіфаній в привітанні до свята відзначив його роль і заслуги княгині Ольги, яка прийняла християнство в 955 році, в духовному розвитку країни:

"Саме завдяки цьому в порівняно короткому часі княжа Київська держава в правління рівноапостольного Володимира Великого і сина його благовірного Ярослава Мудрого зміцнилася і зросла.  Через Хрещення народ наш долучився до сім’ї християнських народів Європи, пізнав скарби науки та книжного вчення, архітектури та мистецтва", - зазначив митрополит.

Фото: Ян Доброносов, "Телеграф".

У 2021 році ПЦУ прийняла рішення не організовувати Хресну ходу. У Московському патріархаті обрали протилежне рішення і 27 липня пройшли від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.