Сьогодні відзначають всесвітній день шоколаду
- Дата публікації
- Автор
Всесвітній день шоколаду - свято, присвячене улюбленим ласощам багатьох людей.
Цікавий факт. Рецепт виготовлення шоколаду придумали ацтеки. Вони називали його «їжею богів». До Європи він потрапив завдяки іспанським конкістадорам. Вони називали його «чорним золотом» і вживали для зміцнення здоров'я і підвищення витривалості.
Світові кондитерські фабрики влаштовують з нагоди цього свята дні відкритих дверей. Відвідувачам показують майстер-класи з виготовлення ласощів, а також розповідають про його користь і шкоду.
Шоколад дуже корисний - він містить елементи, які сприяють психологічному відновленню. Дослідження довели, що темний шоколад набагато корисніший для здоров'я людини, ніж молочний чи інші різновиди.
Зокрема, темний шоколад стимулює викид гормонів щастя - ендорфінів, які, впливаючи на центр задоволення, підтримують тонус організму і покращують настрій.
Вчені вважають, що темний шоколад покращує зір і знижує кров'яний тиск. Він також покращує пам'ять, гостроту уваги, швидкість реакції і вміння вирішувати проблеми - за рахунок збільшення притоку крові до мозку.
Існує різноманіття видів шоколаду. Хтось любить гіркий, хтось молочний, хтось з горіхами або родзинками. Але деякі, виявляється, люблять будь-який.
А для справжніх гурманів і цінителів шоколаду ми поділимось рецептом приготування улюбленого смаколика в домашніх умовах.
Рецепт «Класичний»
Всі інгредієнти для домашнього шоколаду повинні бути найвищої якості, щоб результат вийшов відмінним.
Необхідні для приготування інгредієнти:
-Какао-порошок - 180 гр.
-Масло какао - 35 гр.
-Цукровий пісок - 90 гр.
-Вершкове масло - 15 гр.
Вчені разних країн назвали факти про користь шоколадуПослідовність приготування:
Змішати масло какао і вершкове масло в скляній мисці або сотейнику. Поставити посуд на водяну баню.
У розтоплену суміш масел додати какао порошок і цукровий пісок.
Помішувати до моменту повного розчинення цукру.
Зняти шоколад з водяної бані.
Розлити по формах і дати охолонути.
Цукор в масло краще додавати поступово. Домашній шоколад швидко застигає і добре тримає форму.