Відділення "ковідних" хворих – перше місце роботи загиблої на пожежі у запорізькій інфекційці Ольги Гліви

Читать на русском
Автор
1764
Відділення "ковідних" хворих – перше місце роботи загиблої на пожежі у запорізькій інфекційці Ольги Гліви Новина оновлена 05 листопада 2021, 15:51

"Телеграфу" вдалося дізнатися подробиці про молодого лікаря, який загинув під час страшної пожежі у запорізькій інфекційці

Нічна пожежа у Запорізькій обласній інфекційній лікарні забрав життя чотирьох людей. Окрім трьох пацієнтів, загинула лікар Ольга Гліва, якій лише у грудні виповнилося 26 років. Її друзі не можуть схаменутися від горя. Усі згадують, якою вона була життєрадісною та відданою роботі.

Тетяна Іванченко : "Співчуття рідним. Була дуже відповідальним та добрим лікарем. Світла пам’ять".

Ірина Точиліна : "Я не можу в це повірити. Велика втрата. Співчуття рідним та близьким".

Ольга Глива

-Якщо коротко, вона була краще за нас усіх, роботою своєю жила, дуже переживала, коли хтось із пацієнтів помирав! – каже близька подруга Ольги Катерина Ейхман.

-Ми знайомі з Ольгою приблизно 8 років — з моменту нашого навчання в Запорізькому державному медичному університеті, хоча вона була молодша за мене, — ексклюзивно розповів "Телеграфу" близький друг Ольги Гліви, запорізький лікар-невропатолог Іван Дарій. – Вона була відмінницею, розумною та працьовитою студенткою, всебічно розвиненою. Закінчила медуніверситет із червоним дипломом. Була дуже веселою, цікавою та дуже любила життя! Мріяла працювати в медицині та мріяла про гідне ставлення до лікарів у нашій країні. Не лише до лікарів, а й до медичних сестер, звичайно. Вільно володіла українською, російською та німецькою мовами.

Ольга Глива

Вона народилася у Кропивницькому, а у Запоріжжі навчалася в університеті. І у студентські роки і після закінчення навчання ми з нею дуже тісно дружили.

За словами Івана, Ольга двічі стала переможцем всеукраїнської стипендіальної програми "Завтра.UA", у науковій роботі досліджувала проблеми артеріальної гіпертензії.

Ольга Глива с дипломом

– Ольга любила життя, любила друзів, дуже любила свою родину. Працювала лікарем-анестезіологом-ревматологом у складних умовах, іноді чергувала кілька діб поспіль, працювала з "ковидними" пацієнтами. Вона й сама перехворіла на коронавірус, а потім ще одне вірусне захворювання, яке було ускладнене пневмонією. Але, незважаючи ні на що, відразу після одужання поверталася до свого відділення – до "червоної зони". Вона була дуже віддана своїй справі...

последствия пожара в инфекционной больнице в Запорожье

Обласна інфекційна лікарня стала для дівчини першим місцем роботи, куди вона надійшла у серпні 2020 року.

- Оля була дуже віддана своїй роботі. І, наскільки мені зараз відомо, вона загинула, коли намагалася евакуювати пацієнтів інфекційки – принаймні так говорять... Там зараз багато версій, наприклад, що був вибух...

Ольга Глива

Друзі організували збирання коштів на допомогу сім’ї Ольги Гліви: гроші просять перераховувати на рахунок 4149 4991 3476 6938 (одержувач — Давигора Лілія Олегівна).

У Запоріжжі 5 лютого оголошено днем жалоби за загиблими в обласній інфекційній лікарні. Поліція проводить досудове розслідування кримінального провадження за фактом пожежі в реанімаційному відділенні головного корпусу інфекційної лікарні. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення виплатити сім’ям загиблих на пожежі по 50 тисяч гривень.

Фото надане Іваном Дарієм