Пожежа в запорізькій інфекційці: озвучено дані про загиблих та причину їх смерті

Читать на русском
Автор
1355
Пожежа в запорізькій інфекційці: озвучено дані про загиблих та причину їх смерті Новина оновлена 05 листопада 2021, 15:50

Генпрокурор Венедиктова повідомила, що на пожежі в обласній інфекційній лікарні у Запоріжжі загинули четверо людей.

У ніч на 4 лютого в обласній інфекційній лікарні у Запоріжжі сталася пожежа. У реанімаційному боксі COVID-відділення загинули троє пацієнток та анестезіолог.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю – 26. Усі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі – отруєння чадним газом.

"Повідомлення про спалах надійшло напередодні о 23:29. В осередку небезпеки перебували 12 людей. 8 людей врятовано, 2 з них — ще одного анестезіолога і медбрата постраждали внаслідок пожежі. Постраждалих з опіками та отруєнням продуктами горіння доставлено до лікарні", — повідомив Ірина Венедиктова.

Пожар в больнице в Запорожье 4.02.2021
Пожар в больнице в Запорожье 4.02.2021

Наразі розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч.2 ст. 270 КК України).

Причини займання встановлюються. За словами Венедиктової, вже допитано 5 осіб. Слідчі дії продовжуються.

Пожар в больнице в Запорожье 4.02.2021
Пожар в больнице в Запорожье 4.02.2021

Нагадаємо, за словами голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, пожежа спалахнула на першому поверсі у реанімації, в одній із палат на 20 м². Загалом у п’ятиповерховому корпусі інфекційної лікарні перебувало 29 осіб, було евакуйовано весь перший поверх. Вісім пацієнтів перевезли до інших лікарень.

Також стало відомо, що сьогодні вранці міністр охорони здоров’я України Максим Степанов терміново вирушив до Запоріжжя.