Медведчук програв в суді у справі про заборону продажу книги про Стуса

Автор
Медведчук програв в суді у справі про заборону продажу книги про Стуса

Суд прийняв рішення по книзі про Василя Стуса

Київський апеляційний суду скасував заборону на поширення книги "Справа Василя Стуса". Віктор Медведчук на засідання суду не з'явився.

Про свою перемогу на сторінці в facebook повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані.

"Слава Україні! Ми виграли справу" - написав він.

Варто відзначити, що друга сторона в особі народного депутата Віктора Медведчука на суд не з'явилася. Як повідомив суддя Київського апеляційного суду, його адвокат надіслав лист з проханням перенести засідання на інший день, повідомляє Укрінформ.

 "Оскільки сторони були завчасно попереджені про дату засідання, а відповідач не надав документальних підтверджень про причини відсутності, немає підстав переносити засідання", - підкреслили адвокати Кіпіані та видавництва "Віват".

Після скандального рішення суду книгу Кіпіані про Стуса розкупили за кілька годин

В результаті суд задовольнив їх пропозицію.

Однак, лишив у силі одну позовну вимогу. Йдеться про припущення, що Медведчук був наданий і підтримуваний органами КДБ безпосередньо до процесу Василя Стуса, повідомляє 24 канал.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва заборонив поширення без дозволу проросійського політика і колишнього адвоката Віктора Медведчука тиражу книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані. Суд розглянув в деяких фразах книги "порушення честі і гідності" позивача.