Гроші на крові бійців ЗСУ: названі зарплати терористів на Донбасі

Автор
542
Гроші на крові бійців ЗСУ: названі зарплати терористів на Донбасі

Сепаратисти зізналися, що заробляють за обстріли українських військових на Донбасі близько 15 000 рублів на місяць

Стало відомо про те, скільки заробляють бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" за обстріл українських позицій. У статті російського видання "МК" йдеться про те, що військові на стороні невизнаних республік отримують маленьку зарплату і "бойові".

Так, командир саперів, що працює на сепаратистів з 7:00 до 17:00 в будні, отримує 19,5 тисяч рублів на місяць (близько 7200 грн), а під час бойових дій - плюс півтори тисячі рублів "бойових" за "небезпечну роботу ". Рядовий сапер отримує менше: вже з так званими "бойовими" - до 16,6 тисяч рублів (майже 6200).

"В окопах можна провести від двох тижнів - тоді після можуть дати тиждень-півтора вихідних, а якщо "гаряче" - можна повоювати місяць і потім два тижні відпочивати, - цитує ЗМІ рядового бойовика на ім'я Андрій. - Те, що в термосах підвозять, часто їсти неможливо. З водою погано, особливо взимку".

Цей же бойовик розповідає, що до 2015 року "у них було все добре": до 300 доларів (8400 грн) в місяць. А тепер справа пішла куди гірше: рядові отримують близько 15 тисяч рублів (5600 грн), хоча йшли на "ставку" від 20-ти.

"Якби готувалися до війни, грошей би підкинули", - скаржиться сепаратист.

Нагадаємо, російський "Перший канал" опублікував відео того, як їх військові завершили "навчання" на кордоні з Україною.