Скандал дня: "вигнану" через пісню російською GreenGrey звинуватили в роботі на два фронти

Автор
Скандал дня: "вигнану" через пісню російською GreenGrey звинуватили в роботі на два фронти

Українці обрушилися з критикою на Дизеля з Грін Грей, який поскаржився на обмеження його прав через пісню російською

Українці дуже бурхливо відреагували на заяву соліста української групи GreenGrey Андрія Яценка, також відомого як "Дизель", який звинуватив Офіс президента Володимира Зеленського в дискримінації через пісню російською мовою.

Нагадаємо, Дизель повідав громадськості, що вони почали готуватися до концерту з нагоди 30-річчя незалежності України, де повинні були заспівати російськомовний хіт "Під дощем". Однак пізніше з ОП їх повідомили, що пропозиція більше не в силі: мовляв, в концерті співатимуть виключно україномовні артисти. Артист же заявив, що GreenGrey намагаються "стерти з історії України".

Всього за пару годин в "Фейсбуці" пост набрав понад тисячу коментарів, в яких інтернет-користувачі задаються питанням: чому б GreenGrey не написати і не заспівати пісню рідною українською мовою?

Тим часом військовий і блогер Сергій Місюра ( "Капітан Прайс") пише про те, що вже сім років поспіль Україна розвивається, віддаляючись від ворожої РФ. Тому, за його словами, сьогодні, як ніколи, важливо прищеплювати народу українські пісні і фільми.

"Яким би я толерантним не був, але якщо у виконавця немає пісні українською - він не український виконавець. І не може претендувати на звання українського. Він творить на два фронти, на обидві аудиторії - для України та Росії. Точка, - пише Місюра . - Замість поста про те, як вам соромно, що ви ровесники України, жодної пісні українською не зробили, для України!"

Нагадаємо, раніше в Харкові стався скандал, коли продавщиця одного з кіосків відмовилася обслуговувати жінку українською мовою.