Карпати для російських військових і тури до Абхазії: українська турфірма виявилася в епіцентрі скандалу

Автор
Карпати для російських військових і тури до Абхазії: українська турфірма виявилася в епіцентрі скандалу

Відома українська туристична компанія потрапила в скандал.

Українська туристична компанія "Кулуар" опинилася в центрі скандалу через те, що не проти організувати походи в Росію або по окупованих частинах Грузії.

Відповідною інформацією поділився блогер і мандрівник Валерій Маркус.

Як говориться в матеріалі, в даний час тури по окупованій Абхазії стали недоступними, проте в пошукових системах збереглися дані про те, що такі планувалися на 2021 року.

Крім того, він зі своїми знайомими вирішив влаштувати пранк і подзвонили туроператору, представившись російськими військовослужбовцями, які хотіли б відпочити в Карпатах.

Як виявилося, "Кулуар" не помітив у цьому нічого дивного і був готовий посприяти в організації походу, якщо ті будуть не в формі.

Повна версія розмови викладена в YouTube каналі Маркуса.

"Телеграф" звернувся до "Кулуару" за роз'ясненням, однак там сказали, що поки коментарів для ЗМІ не дають.

Майже через добу після публікації із звинуваченнями в організації походів для військовослужбовців РФ і по окупованій Абхазії у компанії "Кулуар" відреагували, заявивши що жодних турів до Абхазії вони не водять, а лише консультують людей на предмет "вибору спорядження і створення безпечного для життя і здоров'я маршруту".

Після резонансу компанія пообіцяла більше такого не робити, а всю інформацію щодо Абхазії з сайту прибрати. Також представники "Кулуару" вибачилися за неправильно подану інформацію перед грузинськими колегами.

Що стосується співпраці компанії з росіянами, то в "Кулуарі" заявили, що їх співробітниця "намагалася не спровокувати конфлікт і дотримувалася позиції, що ми організуємо тури всім, кого українська держава на законних підставах пустить в країну".

Як повідомлялося раніше, українська стрибунка і молодший лейтенант ЗСУ Ярослава Магучіх виявилася в центрі скандалу через фотографію з капітаном ВС РФ Марією Ласіцкене.

За Магучіх спробував заступитися український каратист Станіслав Горуна, але лише підлив масла у вогонь.