Полозов розповів про обмін полоненими: Буде у форматі "35 на 35"

Читать на русском
Автор
Полозов розповів про обмін полоненими: Буде у форматі "35 на 35" Новина оновлена 11 жовтня 2023, 09:14

Україні буде видано всіх затриманих у Керченській протоці моряків, обмін відбудеться у форматі "35 на 35" під поруку Денисової.

Усіх заарештованих українських моряків, яких у суботу Росія відправляє на батьківщину, було звільнено під поруку уповноваженого із захисту прав людини в Україні Людмили Денисової, повідомив "Інтерфаксу" (Interfax.ru) керівник групи адвокатів Микола Полозов.

"Слідство задовольнило клопотання Денисової про особисту поруку", — сказав він.

За його словами, зараз моряки готуються вилетіти на батьківщину в рамках обміну осіб, які утримуються Україною та Росією.

Обмін громадян між Україною та Росії, що утримуються, має пройти за форматом "35 на 35", повідомив "Інтерфаксу"(Interfax.ru) захисник українського засудженого Романа Сущенка Марк Фейгін.

"За моїми даними, обмін буде у форматі "35 на 35". Україні передадуть 24 моряки та 11 засуджених українців: Сенцов, Сущенко, Євген та Артур Панови, Кольченко, Клих, Карпюк, Гриб, Сизонович, Балух, Бекіров", — сказав він.

За його словами, "родичів цих громадян запросили до аеропорту, куди вони вже під’їжджають".

Усіх українських моряків, затриманих у Керченській протоці, повернуться додому, повідомив "Інтерфаксу" керівник групи адвокатів Микола Полозов.

"Україні будуть видані всі 24 моряки, включаючи співробітників СБУ", — сказав він, уточнивши, що за його даними, моряків вже доставили із СІЗО "Лефортово" до аеропорту "Внуково" і очікують вильоту до Києва.

Водночас захисник засудженого за шпигунство українця Романа Сущенка, якого Росія також має намір видати на батьківщину, повідомив, що родичі українців уже їдуть зустрічати їхній аеропорт.

"Процес пішов": Полозов заявив про початок обміну полоненими (Відео)

Раніше адвокат військовополонених українських моряків Микола Полозов заявив, що розпочався процес обміну між Росією та Україною утримуваними особами.

Як повідомлялося, що вранці 7 вересня з московського СІЗО "Лефортово" виїхали два автобуси у супроводі поліцейського кортежу.